Powrót do serwisu
Strona główna FAQ SzukajRejestracja Zaloguj
Obecny czas: 09 Wrz 2010, 15:07
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 34 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Widok do druku Poprzedni temat | Następny temat 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Co przyniesie FIFAM 11
PostWysłany: 24 Lip 2010, 17:29 
Awatar użytkownika
Administrator
Data rejestracji na forum:
30 Sty 2010, 10:55
Miejscowość: Kalisz
Morlinku mylisz się odnośnie FIFY ;) Podobnie jak FIFA Manager tak również FIFA idzie w dobrym kierunku. Najlepszym przykładem w FIFA 11 jest next genowy wygląd gry a w FIFAM opcje taktyki.

Skocz do góry
 Profil Online 
PostWysłany: 24 Lip 2010, 17:37 
Awatar użytkownika
Przyjaciel Forum
01 Lut 2010, 16:09
Miejscowość: Łódź
Chodziło mi Łukaszku o to, że w FIFAM jak na managera było zbyt mało opcji taktycznych :)
Image

Skocz do góry
 Profil Offline 
PostWysłany: 24 Lip 2010, 17:57 
Awatar użytkownika
Administrator
30 Sty 2010, 10:55
Miejscowość: Kalisz
No tak, ale jak widać w tym roku to się zmieni.

Skocz do góry
 Profil Online 
PostWysłany: 24 Lip 2010, 19:39 
10%
24 Lip 2010, 12:08
Ja podobnie jak jeden z forumowiczów grywam wyłącznie w trybie 3d... jestem w 2017 roku i tak naprawdę ani jednego meczu nie zagrałem w innym trybie. W związku z tym moje oczekiwania dotyczą też tego trybu.
Widząc świetnie przygotowaną oprawę głównego grywalnego menu czyli biurka i pozostałe animacje, razi trochę brak tej oprawy w trybie 3d. Chciałoby się poczuć magię widowiska jakim jest np. finał mistrzostw świata albo innego meczu wysokiej rangi a puki co jest to mecz jak każdy inny. EA sport co już pokazało w starych fifach np. WC 2002 potrafi wykonywać takie rzeczy. Dla mnie piłka nożna to sztuka a nie tylko grzebanie się w cyferkach i statystykach.
Z pewnością EA jest w stanie wykonać np. animacje która będzie przedstawiać ceremonię wręczanie pucharu świata albo Ligi Mistrzów.

Drugą sprawą są kibice... i tu was może zaskoczę bo nie oczekuję przygotowania przez kibiców opraw (choć nie powiem, że taka krótka animacja podczas wchodzenia na murawę u wybranych drużyn nie byłaby świetna np. na Camp Nou albo San Siro)... razi mnie natomiast rozmieszczenie kibiców przy niskiej frekwencji kiedy to każdy kibic jest oddalony od następnego o 3-4 krzesełka co wygląda marnie...

Skocz do góry
 Profil Offline 
PostWysłany: 25 Lip 2010, 05:34 
Awatar użytkownika
Przyjaciel Forum
02 Lut 2010, 16:07
Ja odstawiłem grę na bok ze względu na ... marny 3d. Sięgnąłem a raczej odświeżyłem Football Manager'a i szok. Kiedy obserwuje 3d, piłkarze zachowują się normalnie. Podawają piłki tak, jak nakazuje logika, widać u nich przyspieszenie. Powiem krótko - jest od kogo się uczyć. Czyli Fifa Manager (jak tytuł tematu mówi) ma co poprawiać i przynieść...

Skocz do góry
 Profil Offline 
PostWysłany: 25 Lip 2010, 13:48 
Rekrut
16 Lip 2010, 15:03
Miejscowość: Sosnowiec
Z każdym kolejnym screnem rośnie apetyt na wersje opatrzoną numerkiem 11. Ciekawie rozwiązana sprawa negocjacji kontraktów. Co do trybu 3d też jestem jego wielkim zwolennikiem i jak paru innych forumowiczów liczę na widoczną poprawę.Ciekawa również zmiana zaszła w ustawieniach taktycznych, wygląda to bardzo przyjemnie, zobaczymy czy będzie praktyczne.

Skocz do góry
 Profil Offline 
PostWysłany: 02 Sie 2010, 20:58 
10%
11 Cze 2010, 16:57
po co komu tryb 3d? przecież wy jeden sezon gracie w tyle co ja zagram 30 sezonów DOSŁOWNIE.

Skocz do góry
 Profil Offline 
PostWysłany: 02 Sie 2010, 21:33 
Awatar użytkownika
Moderator
30 Sty 2010, 10:52
A po co komu rower? Przecież samochodem jestem w stanie jechać 30 razy szybciej TEŻ DOSŁOWNIE.
Cytuj:
Wydałem dużo kasy na alkohol, laski i szybkie samochody. Resztę po prostu zmarnotrawiłem
- George Best

Skocz do góry
 Profil Offline 
PostWysłany: 30 Sie 2010, 20:52 
10%
30 Sie 2010, 20:17
Cytuj:
Co przyniesie FIFAM 11

...przyniesie masę błędów, dzięki którym nie będzie można normalnie grać;
- piłkarze w trybie 3d będą jak zwykle robić co im się tylko podoba byleby nie trzymać się założonej taktyki;
- obiecanki cacanki a głupiemu radość;
itd...

Także FIFAM 11 można spokojnie kupić gdy będzie już tańsza po pierwszym szale cenowym, najlepiej gdzieś w czerwcu 2011, po tym jak wydadzą 5-ego albo 6-ego patcha (będzie wreszcie grywalna) i gdy będą mieli tą wersję głęboko w d****, bo w zapowiedzi będzie już 12 i zacznie się jej "wielkie testowanie". Czy Wy nie widzicie, że dla nich tylko $$$ się liczy?? Dojdzie do tego, aby dokończyć choćby jeden sezon, trzeba będzie wykupić jakiś dodatek. Paranoja!:/ FIFAM xx od paru ładnych lat trafia na półki sklepowe co najwyżej w wersji BETA (choć mam wrażenie, że to ALFA :/)

Chcę zaznaczyć, że nie jestem wcale "miłośnikiem" konkurencyjnego FM'a. W FIFAM gram od czasów TCM 2004. Najbardziej w tej serii podoba mi się zakładanie własnego klubu i mozolne budowanie zespołu. Coraz mniej sama gra mi się podoba, gdyż z nowymi obiecankami i coraz większym poziomem realizmu wzrastają moje wymagania lecz te jednak nie są spełnione (dotyczy głównie trybu 3D).

Tak bardzo bym chciał aby system oceny umiejętności zawodników był taki jak w FM, czyli 1-20.
Od 1-100 jest nieczytelne i w sumie mogłoby być równie dobrze od 1-10000.

Skocz do góry
 Profil Offline 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 34 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)
Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość